Julen varar till påska…

Söndag, ännu en solig och kall dag. Idag åkte julbelysningen ner från äppelträdet vid köksaltanen. Lite försenat kanske om man har 20 dag Knut som sista datum för att städa ut julen. Men det är ju skönt att ha ljuset kvar en stund in i februari. Nu har dagarna blivit lite längre och ett par justeringar på tiduret till ytterbelysningen har redan blivit gjorda. Det går mot vår!

För att förkorta väntan på den efterlängtade våren och den svenska sommaren gjorde vi som sagt en avstickare till Florida och Miami Beach i slutet på januari. I förra inlägget tipsade jag om News Café som ligger i hörnet av Ocean Drive och 8:de gatan. Öppet H24. Efter vår väl tilltagna frukost begav vi oss på en stadstur till Downtown Miami och ett enligt guideboken charmigt område som heter Bayside. Påminner lite om Waterfront i Kapstaden men mindre och inte fullt lika charmigt – men för all del. Här hittar man butiker och några restauranger, ungefär som i vilket shoppingcenter som helst. I ena änden av Bayside ligger Hard Rock Café i en annorlunda byggnad – lite som ett rymskepp. Från Bayside går också båtturer med guide runt Miami.

Elisabeth Taylors sommarstuga på Star Island

Man passerar Fisher Island, Star Island, Palm Island och Hibiscus Island – alla bebyggda med vackra villor för ”the rich and the famous”. Vi passerar också de stora lyxkryssarna som tar sina passagerare till olika västindiska öar. Miami är som bekant ofta utgångspunkten för kryssningar i Karibien. Vi nöjer oss emellertid med en timmes båttur i Miami:s omgivningar innan vi faller för frestelsen att stoppa i oss en Angus Burger på en av restaurangerna i Bayside.

Jag har glömt att ta med sladdar för att föra över bilder från våra kameror till datorn men har sett en elektronikaffär bland alla butiker på Bayside. Efter lunchen beger vi oss dit. Jag har min kamera, Nikon D3 hängande på axeln och det får expediten att inse att här kommer det en teknik- och prylnörd. Vi köper en kortläsare, förmodligen till ett alldeles för högt pris. Sedan startar den stora försäljningskampanjen. Vi har besökt liknande butiker i USA tidigare och mitt intryck är att de är alla likadana. Påstridiga försäljare som ackorderar om priset för att få dig att köpa en pryl till – antingen du behöver den eller ej. Just vid detta tillfälle är det en liten fyrkantig grej från Samsung som visas. Pris 1.900 dollar, drygt 12.000 kronor. Det är en liten projektor, knappt 5 x 5 cm och 3 cm tjock som visar bilder på väggen, rakt genom ett vitt papper, ja var du vill. Superkul grej som skulle kunna användas på salongen att visa bilder i skylten med, eller ut på trottoaren kanske. Helkul, faktiskt! Men vi är sällan eller aldrig impulsiva. Vi uttrycker vår uppskattning men säger att vi vill fundera på saken. Säljaren, eller rättare sagt hela butikens personal, en föreståndare, säljaren och en tjej som tar emot betalning är nu engagerade i att sälja den lilla tingesten till oss. Priset sjunker till 1.400 dollar för att slutligen hamna på 1.200 dollar(ca 7.600 kronor) och då kommer dessutom priset för kortläsaren och ett fodral till hustruns MacBook Air att dras av. Vi mer eller mindre flyr ut från butiken.

Angus Burger på Bayside, Downtown Miami

Prylen jag talar om heter Samsung SP-H03, finns att köpa på många ställen i Sverige. dagsnotering på onlineshop Net-on-Net är 2.190 svenska kronor. Sensmoralen är att vara försiktig vid köp av elektronik i USA. Längre fram ska jag berätta om ett köp av en Ipad på Apple Stor i Miami Beach.

Vi vandrar vidare på Bayside och funderar på att ta oss till Little Havanna, det kubanska distriktet i Miami. Vi slår det ur hågen – för långt att gå helt enkelt. Little Havanna får vänta till en annan dag. Dock hittar vi en butik som Havanna Nine. Där gör jag några fynd – en kaxig skjorta och två par skor (köp ett par, betala för två, eller var det tvärtom, hoppas det!).

Taxi tillbaka till Miami Beach. Vi ”mummar upp” oss på rummet. Hårfönen fungerar inte. Inget problem för mig men fruns frisyr är i fara. Vi kontaktar receptionen och kan ni tänka efter en halvtimme är problemet löst. Ny väggfast fön på plats och frisyren lika vacker som alltid. Själv hann jag raka mig.

Vi beger oss till Ocean Drive. Antingen så går man på landsidan, då går man igenom restaurangernas uteservering kan man säga, eller så så går man på strandsidan. Då har man parken på vänster hand om man går söderut. Om man väljer det första alternativet får man hela tiden frågan om man vill kolla in menyn; ”Hey guys, you wanna check out the meny – special offer, happy hour”, osv.

Så smånimgom bestämmer vi oss för att slå oss ner och äta något gott efter en drink. Berit väljer ”Today´s Special”, pasta med skaldjur och hummer. ja, vad tror ni själva? Var det ett specialerbjudande med ”value for money” eller kvällens dyraste maträtt? Det bleb en ”doggybag” i alla fall för portionen var som vanligt väl tilltagen.

Mätta och nöjda med dagen vandrar vi åter längs Ocean Drive. Det finns mycket att se på. De neonbelysta Art Deco-husen, lyxbilarna, motorcyklarna och människorna, vackra, tjocka, smala, flippade och helt vanliga turister.

South Beach at night.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.