Bilden vecka 3

Hej!

Veckans bild visar Moa, 4 år. Tycker du hon ser koncentrerad ut? Det du inte ser på bilden är att hon har en smartphone i handen. För Moa är det inget konstigt med smarta telefoner, datorer eller TV. Det faller sig helt naturligt och det som är så svårbegripligt för en del äldre är självklart för Moa och hennes årskamrater. Inga instruktioner behövs kunskapen tycks intuitiv eller har den möjligen överförts i det gemensamma blodomloppet med mamman eller kanske med modersmjölken?

Moa - kan tekniken.

Moa – kan tekniken.

Frågan är ändå om inte jag själv och alla ni som är jämnåriga med mig (1953) har den största upplevelsen. När vi föddes hade den traditionella TV:n knappt introducerats. Telefonen satt fast med en sladd i väggen och datorer visste de flesta av oss inte var det var. Vilken resa vi upplevt i teknikens underbara värld. Den första människan på Månen ska vi inte glömma. Svartvita bilder på TV:n. Oj, oj, oj!

För Moa ligger världen öppen. För henne kommer nya tekniska revolutioner som vi inte kan föreställa oss idag! Det är spännande att vara människa!

Ha en teknikgod dag!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.