Nytt år – nya insatser.

Hej!

2012 går mot sitt slut och vi blir överösta med krönikor om det gångna året och spådomar om nästa. Varför skulle jag vara annorlunda? Mitt 2012 startade på gräsmattan utanför min brors hus i Hua-Hin. De sk Thailandslyktorna steg mot himlen i oräknelig mängd ackompanjerat av storslagna fyrverkerier. Själv har jag fått uppdraget att öppna champagnen vid tolvslaget. Jag väljer att smita ut i köket och norpa åt mig en kökskniv. Med baksidan av knivbladet sabrerar jag en flaska Bollinger som inköpts tidigare på dagen på Village Market i Hua-Hin. 2012 har just fötts! HAPPY NEW YEAR!

Skrattfest i Hua-Hin med svägeska Wan, bror Gert, jag själv och Berit.

Skrattfest i Hua-Hin med svägeska Wan, bror Gert, jag själv och Berit.

Hur blev då 2012? Ungefär som 2011 kanske men vad var det som hände då? Kanske var 2012 helt annorlunda från 2011 eller hur var det egentligen? Närminnet sägs ju bli sämre med stigande ålder och så är det kanske? Vi firade nyårsafton 2011 i vårt hem tillsammans med goda vänner och då vill jag minnas att jag sabrerade en flaska Bollinger i vardagsrummet – till hustruns och gästernas förskräckelse! Något märke i taket kan jag dock inte finna så korkprojektilen måste landat lyckligt utan att göra någon skada. Årets nyårsfirande ska ske hos goda vänner så jag får väl vara lite återhållsam.
Ja, 2012 hade allt en och annan överraskning i beredskap, både positiva och negativa. Dagarna efter nyårsafton lämnade vi Hua-Hin och åkte norrut till Bangkok innan vi styrde kosan mot Sverige. Redan i Bangkok började känna av en förkylning och resan hem blev därför höljd i dimma, TREO-dimma. Uppehållet i Dubai tillbringade jag i loungen vilket var en välsignelse i mitt tillstånd. Lite lugn och ro på en annars ganska stökig flygplats med massor av människor som trängs.
Resten av 2000-talets trettonde år, för det blir det ju, uppvisade en halvtaskig sommar, få mil på motorcykel med bl a en inställd resa till Skagen. En ”bagatellartad” (enl läkarna) hjärtinfarkt, jag fick ”sparken” från NyföretagarCentrum, en ny bil i vagnparken (MB SL 350), dottern tog sin fil kand i Lund, barnbarnet Moa fyllde tre år i november och en klurig VVS:are kom på att vårt värmesystem var felkopplat. Det sista innebär att nu kan temperaturen i vardagsrummet stiga över 18 grader om temperaturen ute är lägre än 18 grader – efter att vi bott i huset i 24 år och haft ett otal sk experter på plats för att lösa problemet.

Cabriolet fick ersätta mc denna regniga sommar.

Cabriolet fick ersätta mc denna regniga sommar.

Vi hann också med en resa till franska Rivieran i september. Det blev ett kärt återseende, om än lite väl regnigt.

Vad ska då 2013 bära med sig kan man undra? Eller också ska man strunta i att undra. Det blir ju ändå som det blir och de viktigaste sakerna i livet är inte alltid möjliga att bestämma över. Mycket av det mer profana pekar på att 2013 blir ett tufft år, vikande ekonomi, stigande arbetslöshet och en allmän oro i världen är inga positiva förtecken för det stundande året. Låt oss hoppas att de värsta farhågorna kommer på skam.

Förhoppningar inför 2013

  • Fred på jorden (ha, ha)
  • Bibehållen hälsa i familjen
  • Välgång också för våra vänner
  • Fortsatta framgångar för personal och vårt företag
  • En positiv utveckling för Hässleholm, Skåne och Sverige
  • 50 bloggar

Hoppas nu att ni alla får ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.