Kör så det ryker – bilden vecka 14

Hej!

Ja, vad står det egentligen? Kör som i att förflytta sig eller kör som att sjunga? Bägge delarna säger jag. Det handlar om en kör som kör så det ryker.

Jag blev ombedd att ta några bilder på Vocalensemblen som har sin hemmaarena i Hässleholms kyrka och leds av Birgitta Roslund. De är erkänt duktiga och har ju övat länge, sedan 1919 faktiskt. Varje år gör kören flera framträdanden, utöver gudstjänster och högmässor i Hässleholms kyrka också på andra platser, även utomlands.

Bilden tog jag som en extra ”skojbild” bland övriga bilder som ska användas i olika sammanhang av kören. Även om den är tänkt som just en ”skojbild” visar den också att körsång inte är någon ”lek”. I den här kören tar man sången på största allvar och lägger all sin kraft för att det ska bli så bra det bara går. Man tar i från tårna. Det betyder dock inte att det är långt till skratt när man övar.

 

Ta spjärn och sjung ut!

Ta spjärn och sjung ut!

Man talar ibland om ”det svenska körundret” Det svenska körväsendet tros idag engagera ca 600.000 människor i vårt land varje vecka. Ett tips är att besöka Hässleholms kyrka och njuta av de körer som regelbundet framträder där. Hasselnötterna är de allra yngsta, Chorus Mix bemannas av ungdomar och Vocalensemblen är de lite äldre. Ta chansen och lyssna till Luciakonsert (när det är aktuellt), eller någon av de konserter som ges varje år. Barnkörerna framträder också med jämna mellanrum i kyrkan och är alltid hörvärda. Bara ett tips.

Bilden är tagen med Nikon D3, Nikkor 24 – 70 f/2,8 

Kan man inte sjunga kan man ju alltid lyssna!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.