Med passion för mat – bilden vecka 13

Hej!

Veckans bild blir en ”kändisbild”. Hade förmånen att få träffa Sigrid Bárány denna lördag. Hon är en passionerad matmänniska – kock. 2012 vann hon TV4:s tävling årets mästerkock. Med sin speciella stil och en brinnande entusiasm för mat och matens betydelse i våra liv är det fascinerande att lyssna till Sigrid när hon med hela sin kropp visar på matens sensualitet och den njutning maten kan ge.

Sigrid Bárány på besök i Hässleholm

Sigrid Bárány på besök i Hässleholm

I sin bok Sigrids kök menar Sigrid att vi idag har full valfrihet i butikshyllorna men att vi ständigt ”tvingas” tänka på vad vi äter, att det ska vara hälsosamt, trendigt eller miljövänligt. Det gör att vi glömmer vad vi vill äta. ”Något som rätt och slätt är gott och passar just oss.”
Maten är en av livets stora upplevelser för många, fortsätter Sigrid. Med passion beskriver hon upplevelsen av raggmunk med lingon och fläsk.

Mat lagad med omsorg och känsla som är en del av personligheten är något hon förespråkar. Trender är något man kan bortse ifrån. Det är känslan, ärligheten och, inte minst, glädjen som ska genomsyra vårt förhållande till mat, menar Sigrid.

Sigrid besökte Hässleholm den 29 mars och berättade om sin mat – ”Med känslan i köket”! Hon bjöd också på plockmat och ”bubbel”. Om du missade det så missade du något.

Ha det så kul i köket!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.