Bilden vecka 6 – ett ounikt objekt

Hej!

Veckans bild visar ett objekt som fotograferats miljoner gånger. Just den här bilden har setts av ännu fler miljoner människor. Ja, inte den bilden jag har tagit men likadana bilder på samma hytt som används av ”lifeguards” på Miami Beach South.
Längs hela stranden finns dom, dessa träbyggnader som bemannas av badvakterna från ”Miami Beach Rescue”. Alla hytterna är olika – unika, i olika färger och olika stil men alla har det gemensamt att det badvakter i dom som blåser i visselpipan om de tycker du beter dig dumdristigt och riskerar att råka illa ut i Atlantens vågor. Naturligtvis är dessa ”lifeguards” också beredda att ryka ut om någon hamnar i havets våld. Inalles finns det tjugofem Lifeguard Towers längs med Miami Beach strand. Alla har byggts upp efter stormen Andrew 1992. Läs mer om tornen och se bilder på Kuriositas.

Ett "lifeguardtorn" i höjd med 14th Street, Miami Beach South.

Ett ”lifeguardtorn” i höjd med 14th Street, Miami Beach South.

Så veckans bild är långt ifrån unik, du kan köpa mängder av varianter av den i souvenirbutiker runt om Miami och på Miami Beach. Men dom är fina – livvakternas utsiktstorn och det känns ju tryggt att någon vakar över en när man njuter Floridas sol och svalkande vågor.

Bilden tagen med Leica D-Lux kompaktkamera.

Ha det skönt – var ni än befinner er i världen!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.