Ett inbrott

Hej!

Häromdagen blev jag väckt strax före halv tre på morgonen av min telefon (eller vad det är för manick?) som låg på sängbordet. Jag insåg redan innan jag svarat att det var ett samtal från larmcentralen och att larmet löst ut på hustruns arbetsplats, frisersalongen HÅROSÅNT.

Väktaren anländer bara någon minut efter att larmet gått och ser någon springa längre ner på gatan men det är försent. Gärningsmannen/männen är borta och det är också två hårfönar av märket ghd, vardera värda 1.600 kr. Också en hårtrimmer får tjuvarna med sig tillsammans med en tomkartong. Glasrutan i entrédörren är krossad och det är ett under att förövarna inte skurit sig på utstickande glasskärvor.

Städning efter inbrottet väntar medan väktarna skriver rapport.

Städning efter inbrottet väntar medan väktarna skriver rapport.

I Norra Skåne stod det att det var en fön som stals och att polis och väktare ryckte ut men det var fel. Ingen polis hade tid med detta vardagsbrott och att det skulle bli uppklarat är utsiktslöst. Resurser saknas fast det brukar stå att ”spaningsuppslag saknas”. Vi vet, vi har en pärm som med åren blivit allt mer välfylld av liknande papper. Ingen har någonsin fått något egentligt straff för de brott som begåtts mot vårt företag. Inget utdömt skadestånd har någonsin betalats utan de kostnader som alla dessa inbrott och skadegörelser orsakat har vi fått stå för själva. Ja, men försäkringen då, undrar ni?
Självrisken för glasförsäkringen är ca 8.500 kr. Det krävs att mer än en ruta stryker med så det brukar inte bli några pengar utan bara en utgift.

Nåja, det kunde ju varit värre. Vi kunde blivit rånade. Det har aldrig hänt och Gud förbjude att det händer framöver heller. Kontanter är en mindre andel av betalningarna på salongen. Det är kort som gäller för de allra flesta och de få kontanter som trots allt ramlar in i kassan finns aldrig kvar över natten, inte ens en liten växelkassa.
Nu kommer vi att fortsätta arbetet med att hålla tjuvar och banditer borta från företaget. Utökad kameraövervakning, fler galler och säkrare förvaring av kontanter under tiden salongen är öppen står på schemat. Säkerheten för personalen har högsta prioritet. Kostnader från detta tas från utvecklings- och servicekontot – tyvärr!

Lev säkert!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.