Huka er för nu laddar…

När drygt halva året har gått kan vi räkna in runt tvåhundra skjutningar i vårt land. Det är en osannolik siffra. Landet är översvämmat med illegala vapen som allt från yngre tonåringar till grovt kriminella vuxna springer runt med på gator och torg. Det skjuts hej vilt i vårt land numera och skyttarna är därtill oskickliga i sin hantering av de vapen de bär runt på. Vem som helt kan komma i skottlinjen och det är precis vad som händer alltför ofta. Småbarn, tonåringar, pensionärer och alla däremellan är utsatta.

Sverige sticker ut i statistiken. Enligt en rapport från BRÅ (Brottsförebyggande rådet) 2021:8 är det dödliga våldet i Sverige i genomsnitt 4 avlidna per miljon invånare medan genomsnittet för övriga Europa är 1,6 avlidna per miljon invånare.
I vårt land har gängkriminalitet tillåtits ta över på många platser i landet, främst i storstäderna men efterhand som dessa gäng når framgång utökar de sina territorier med revirkonflikter som följd. Oskyldiga medborgare hamnar allt oftare i korselden.

Regeringen tycks helt handlingsförlamad. Vår lagstiftning är otillräcklig och de förslag de sent omsider lägger fram är lama. Agerandet är saktfärdigt och består oftast i förslag på nya utredningar med långa ledtider. Det senaste i raden kom i samband med skjutningarna i Kristianstad och handlar om lagring av datatrafik som ska utredas till 2023. Under tiden skjuts det ostört varje dag i landet.
Vad regeringen inte förstår eller inte vill hantera är att det krävs ett omfattande lagstiftningsarbete – och det är bråttom. De förslag som läggs fram på riksdagens bord är otillräckliga och kommer försent. Vidare måste rättsväsendet ges nya möjligheter att utdöma effektiva straff och hanteringen av dömda måste bli relevant. Det är inte särskilt smart att släppa ut dömda grova brottslingar på gatan i väntan på att de ska inställa sig i fängelset.
Också polisen saknar resurser. Vi har den lägsta polistätheten i Europa men vi har långt i från den lägsta brottsligheten.

Jag är fullt medveten om att det inte är politiskt korrekt att koppla samman brottsligheten i Sverige med invandring men likafullt är det hög tid att se sanningen i vitögat. Det finns en överrepresentation av utlandsfödda eller personer med utlandsfödda föräldrar när det kommer till brottslighet generellt. Sexualbrott är ett exempel där det är särskilt utmärkande. Det finns också en tydlig skillnad avseende män från mellanöstern till denna grupps nackdel.
Detta faktum har man inte haft viljan att ta hänsyn till förmodligen på grund av risken att bli utpekade som rasister. Här har media en stor skuld att stå till svars för.
I sin iver att vara den humanitära stormakten har Sverige tagit på sig en större börda i migrationspolitiken än vad landet har förmåga att bära. Det blir inte bra för någon. Inte för den inhemska befolkningen som dignar under skatter och försämrad välfärd men inte heller för de som kommit till vårt land i hopp om en bättre framtid. Vi har i stora stycken gjort dem en björntjänst.
Här excellerar regeringen återigen i handlingsförlamning och oförmåga att se realiteter och därefter vidta adekvata åtgärder.

Slutsatsen blir att sittande regering är svag, okunnig och inkompetent, dvs oförmögen att lösa uppgiften. I lite hårdare ordalag kan de betecknas som kretiner (dumhuvuden).
Vi kan därför förvänta oss att skjutandet fortsätter eftersom inga fungerande åtgärder sätts in. Gängens ställning i samhället kommer att bli starkare eftersom staten låter dem ta till sig allt större makt. Likaså kommer gängkriminaliteten att breda ut sig rent geografiskt. Allt fler områden tas över och allt fler vanliga medborgare kommer på olika sätt att påverkas i sitt dagliga liv av gängen. Några kommer att skadas och dödas medan det stora flertalet av oss kommer att få begränsad rörelsefrihet och minskad trygghet.

Det är en sorglig utveckling att se ett av världens absolut bästa länder på kort tid förvandlas till det sämre och befinna sig i en lodrät dödsspiral.

Huka er, det viner om öronen.

/Bo

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.